Acupunctuur bij praktijk In Harmonie

Bij praktijk In Harmonie ervaart u hoe echte traditionele acupunctuur wordt toegepast. In Harmonie is bij uitstek de beste keuze in Harlingen en omgeving voor uw acupunctuur therapie. Wil u ook een behandeling van een gespecialiseerd en gediplomeerd acupunctuur therapeut?

Wat is een acupunctuur behandeling?

Therapie met naalden, zoals het bij de meesten bekend staat. Het is inderdaad therapie met naalden, hao then-naalden zoals ze genoemd worden, maar het is meer. Het is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op de benadering dat alles wat met onze gezondheid te maken heeft verbonden met elkaar is. Een probleem staat nooit los van een ander probleem, verschillende lichaamsdelen zijn met elkaar verbonden.

Een acupunctuur behandeling zorgt er voor dat de toestand normaliseert van een verstoring van ons algemene welzijn. Acupunctuur zorgt er voor dat alles terug in evenwicht gebracht wordt. Zo speelt acupunctuur in op onze lichamelijke, geestelijke en emotionele ontwikkeling.

In de acupunctuur worden veel kleine naalden op bepaalde plaatsen in de huid geprikt. De werking er van is pijnstillend en pakken de aandoening aan. De prikjes kunnen gevoelt worden, maar zijn niet pijnlijk. De naalden veroorzaken kleine schokjes die aantonen dat ze in de juiste plaats in het lichaam zitten. De schokjes zorgen ervoor dat de energiebalans in het lichaam hersteld. Dat doet vervolgens de klachten verdwijnen.

Neem u gerust contact op voor meer informatie over acupunctuur en onze andere therapieën.

Wanneer wordt acupunctuur aangeraden

  • Wanneer u klachten heeft zoals hoofdpijn en migraine.
  • Klachten zoals vermoeidheid en chronische vermoeidheid.
  • Wanneer u klachten heeft in uw rug en lage rug.
  • Bij reuma, artrose en artritis
  • Bij pijn aan de nek en schouders.
  • Wanneer u pijn heeft en spieren en/of gewrichten.
  • Bij overgangsklachten.
  • Bij last van allergieën.
  • Bij astma aanvallen en/of chronische klachten aan de luchtwegen.

De geneeskrachtige werking van acupunctuur herstellen de energiebalans in het lichaam. Om die reden gaat de therapie veel verder dan alleen de bovenstaande klachten. Laat u informeren door onze therapeuten.

De geschiedenis van de techniek

Acupunctuur is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. De methode bestaat (volgens zeggen) 2500 jaar en is nauw verbonden met Chinese filosofie. In de bronstijd werd er voor het eerst met metalen naalden gewerkt. Voor de bronstijd werd er gebruik gemaakt van bot splinters. In Europa arriveerde de acupunctuur omstreeks 1683. Willen ten Rhijne die enkele jaren in Dejima verbleef schreef een boek over acupunctuur. Zijn kennis was gebaseerd op een handboek gebruikt door Japanse acupuncturisten.